sömnbrist.

Gårdagens festligheter blev helt perfekt! hade en super kväll med mycket trevligt folk och sen ännu mer trevligt folk på hotellet. Kom hem vid 2, gick och lade med 3, somnade 5, vaknade 8, somnade om 10 igen...min kropp skriker efter sömn. Har varit riktigt seg idag, alldeles skakig. Då är det underbart att bara ligga i soffan med Alex och kolla på tv.

Klockan 4 var det dags för dans, kom hem 8, gjorde mig ju inte piggare direkt, puh..

i morgon står det halkan på schemat, är nervös, usch.

god natt

lördag

Jag och mamma har tagit oss en långpromenad ute i solskenet och nu har jag hamnat här framför datorn med ett glas vatten, mums.

Gårdagen var helt perfekt, hela släkten runt ett och samma bord + två pojkvänner, men det gick!
massor med fina och mycket användbara presenter blev det också, tackar så hjärtligast. Just nu sitter jag och lyssnar på Jay Smith's skiva som kusinerna kom med. De ska även dra med mig ut ikväll, ska bli mycket trevligt.

Nu ska jag nog gå och göra lite vettiga saker också.

hej då


18.

jahapp, nu var man 18 då, känns väl inte så hemskt annorlunda. Just nu sitter jag och väntar på mat och sen kommer det en massa gäster, skojskoj.

tyckte riktigt synd om mina kära vänner idag, de hade planerat ett litet kalas på lunchen med nalle puh-servetter och kalastårta, men nu är det ju så att jag är allergisk mot nötter och ja..det var det i tårtan så det var bara att packa ner kalaset igen. Jag tyckte att de kunde äta tårtan i alla fall även om jag inte gjorde det men det gick tydligen inte. Alex skrattade så han höll på att kvävas, Vicky också, de hade varit jätte spända under hela lunchen och så blev det så fel. Alex kommentar på slutet var ju bara droppen alltså, "nästa år får du ett äpple" jag: "men det kan jag inte heller äta"
Det var för mycket för stackars Alex, då fick han ännu ett skrattanfall, med tårar denna gång haha. Men det var väldigt gulligt av dem i alla fall :)

110 inlägg på facebook än så länge, jag svarar på alla så nu börjar jag få ont i fingrarna...

hej så länge

hemmabakade semlor och protolyser

Det blir nu ett inlägg för både onsdagen och tosdagen.
Igår kväll bakade Emilia semlor, mums! syndigt gott är det och mätt blir man. Jag kände mig som en semla efter att ha tryckt in den lilla rackaren på 10 min.

Idag har jar haft mitt sångprov som egentligen skulle ha gkorts innan jul precis när vi hade haft lucia och min röst var som vackrast, not!!! den var helt förstörd. Men nu är det gjort i alla fall, gick bra I think, får se vad min lärare säger i morgon, då får jag noterna inför musikalen också, härligt!
Provet gick ut på att sjunga tre låtar i olika genre, en av dem fick min lärare inte hjälpa mig med alls, och sen var det ett avistaprov.

Nu har jag ont i ryggen efter en timme med kemiboken vid käksbordet. Ska plugga lite mer nu, det blir engelska och samhäll. Sen måste jag nog städa lite mer inför i morgon.

Vi hörs och syns

Tisdag.

just nu borde jag plugga kemi men vart får man orken ifrån? jag har ont kroppen och är allmänt seg och trött, vilket betyder att jag absolut inte har lust att plugga (har man någonsin det?)

Idag har jag haft 2,5 timme miljökunskap, vi fick kolla på sten? yes!
Har även dragit igång med andra kapitlet i matte D, det går undan nu och det skrämmer mig. Om jag inte får tillbaka orken för skolan snart så kommer det skita sig riktigt ordentligt, får ett antal slutbetyg till sommaren och sen drar sista året igång (Hur skönt?) men också skrämmande, sen är det högskola som gäller..eller, jag ska komma in först.


Kort och ovärt inlägg, nu ska jag kolla på top model och kanske, KANSKE plugga lite. Färga håret står på "att göra listan" också.

kram


charmigt.

älskade mormor

Nu när jag ska till att fylla 18 så är det mycket som händer. Man får bland annat tatuera sig vilket jag är väldigt sugen på. Jag har ganska länge funderat på att tatuera in rosa bandet på handleden. Det är en symbol som började betyda väldigt mycket när min mormor insjuknade, jag har inte kommit i kontakt med sjukdomen på så nära håll förr och det var riktigt läskigt, man vet inte hur aggresiv den är, hon mår förövrigt bra nu :)
Bröstcancer är en förskräcklig sjukdom som jag har min fullaste respekt för. Jag vill göra tatueringen till min mormor för att hon är den starkaste kvinna jag känner och rosa bandet symboliserar just det: starka kvinnor. Den symbolen kommer jag vara stolt att bära hela livet!


sjuk eller inte, det är frågan

ja, nu vet jag inte riktigt vad min kropp har bestämt sig för, att vara sjuk eller inte. Igår mådde jag pyton och idag finns inte ett spår, ska bli spännande att se vilket håll det har gått i morgon.

Igår kväll satt hela familjen bänkad framför tvn, vi kollade på vår Thailands-film, jösses vad jag längtar tillbaka. Även fast jag aldrig blir brun utan mer ser ut som en överkokt kräfta. Det är det ju så otroligt underbart att bara få ligga på en strand och bara vara hur lat som helst, köpa en cola och en vattenmelon och sen inte röra sig ur fläcken, hur otroligt underbart låter inte det? ligga och guppa i poolen eller varför inte havet, 28 grader, jag klagar inte!

Idag är det söndag och söndag betyder sista dagen på helgen och det i sin tur betyder att man ska ta vara på varenda minut och vila upp sig inför nästa skolvecka. Tyvärr så har jag en spanskabok som ska vara utläst i morgon och jag har knappt börjat, suck, där förstördes min söndag. Jag ska även ha "uppkörning" på Nisses, om jag inte klarar den, ja då blir det stressigt minst sagt.

nej, nu ska jag nog ta en alvedon för huvudvärken och sen släpa mig mot boken.

brio och algrens bilar


Oh happy day, grym dag på Sonisphere. Dystra dagar som denna är det sånt här man längtar tillbaka till.


jahapp. Jag som blir sjuk sådär vart 15onde år ligger nu här i soffan med feber, hosta och snor som rinner. Väldigt olägligt måste jag säga, på måndag MÅSTE jag vara frisk men det känns väldigt långt borta just nu. Igår tog jag mig iaf in till min kära pojkvän, vi skulle ha gått ut och ätit med eftersom att jag redan då kände mig seg och Alex också så stannade vi inne och beställde pizza, mycket mer lockande. Alex gick också och köpte sjuk-godis till mig, brio och algrens bilar, ett måste, Han är bara för bäst!

Känns ändå lite skönt att ligga inne i soffan istället för att vara ute i snövädret och skotta eller liknande, usch. Snart ska jag väl peta i mig lunch av något slag, får se vad det blir för sma

Oh dear january

vintern är väl härlig va? alla dessa förkylningar som virvlar runt i luften. Idag var det en bacill som fick tag på mig. Har varit riktigt seg med extrem huvudvärk och feberkänslor i kroppen..med tanke på att Emilia har legat utslagen sedan i söndags så vore det ju faktiskt konstigt om jag inte åkte på något jag också. Skönt att jag är ledig i morgon i alla fall, då hinner jag ligga i soffan och vila upp mig innan Alexander ska ta med mig till västerås och bjuda på mat, det ska blir riktigt trevligt!

Det går framåt med körkortet vilket glädjer mig enormt. Idag blev den sista lilla "plutten" grön, och så körde jag landsväg/vänstersväng, gick mycket bra. När man nu bor som jag så består väl 80% av övningskörandet av landsvägsträning, vi har ju tyvärr inte så mycket till stadstrafik här ute i Kumla. Har bokat in en "uppkörning" nu på måndag, och så massor av timmar vid datornerna, för snart smäller det, den 28/2 ska jag vara redo att bara spotta rätta svar på det där rackarns provet. Ska bli sååå skönt när körkortet sitter på plats i plånboken, om jag får till en blid som duger i 5 år, suck. Men vad ska jag göra då då?? vad mycket ledig tid jag kommer få. Inte mig emot!

Snart ska jag nog dra mig mot sängen, även fast jag får sova hur länge jag vill i morgon. Jag är trött och det finns inget härligare än att då gå och lägga sig och bara ligga och mysa i sin egen säng, INGET slår känsan av att sova i sin EGEN säng, den är alltid bäst. Det är alltid den man saknar mest när man är utomlands (nu låter det som att jag är det ofta, vilket jag inte är), och knäckebröd med kaviar såklart men det hör inte hit.

God natt

To the very end, through joy and strike, without a friend, what good is life?


Bilden är från "panterdagen" i höstas, vår lilla promenad i skogen som inte blev så liten.


har lyssnat sönder All I need is you, ni vet den där som alla idolerna sjöng (ja jag vet jag kollar fortfarande på Idol), kan inte hjälpa det, den är ju så bra! världens bästa låt när man vill bli på bra humör, jag bara myser :)

ajajaj mitt huvud, det är nog tre gånger så stort nu som för några timmar sedan. Idrott, sen springa till Nisses med universums tyngsta väska på axel sen därifrån springa till OK för att köpa en korv och så till sist tre timmar dans...kan vara därför min kropp känns ganska öm just nu, axlarna skulle verkligen behöva en omgång av en skicklig massör eller naprapat, har slagit knut på hela mig känns det som.

Krocken mellan tåget och taxin idag var ju väldigt otäck. Usch, tänk er själva att se tåget komma och veta att du inte kan göra något, det är för sent. Vad jag förstod så hade de fått motorstopp på spåret(?)
riktigt obehagligt!

Som alla andra kvällar borde även denna spenderas bakom ett berg av böcker men jag kom hem så sent så nu är det ju nästan för sent att börja, right? ja precis, så därför tänker jag sitta kvar här och fortsätta lyssna på låtar som gör mig alldeles varm och nostalgisk, just nu är det Hansons MMMBop, haha kommer ni ihåg den? hur skön som hel, snart börjar det säkert något trevligt på tv och i köket vet jag att det finns nybakade bullar, kan det bli bättre en onsdagkväll?


please, call dr. feelgood

Herregud, jag har haft lov för länge, kan verkligen inte plugga..orkar aldrig ta mig den tiden som faktiskt krävs. Känns som att det här kommer sluta bra.
Nästa vecka har redan bestämt sig att bli ett stort jäkla kaos, har minst en miljon saker som måste göras och inte är man hemma någon kväll i veckan heller så när ska man hinna plugga??? klaga är jag bra på!

Helgen nästa vecka kommer i alla fall bli bra, födelsedag, "födelsedagsfest"(?) och massa mys.

Här hemma är det riktig sjukstuga, Emilia har legat med feber och hosta sen i söndags. Nyss for hon i golvet också, passa på att svimma sådär när vi andra sitter och äter middag, oförskämt! nu är hon placerad i soffan och ser väl inte ut att må alldeles förskräckligt så vi får hoppas att det är på bättringsvägen.

Nej nu ropar spanskaglosorna, bäst att kila!

god natt


måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting

Är det inte ganksa sjukt hur man kan få 47 kärnor i EN mandarin? det tyckte i alla fall jag när jag satt och studerade far min spotta ut kärna efter kärna, intressantare saker har jag i och för sig iaktagit men det var minst sagt farcinerande.

Resten av kvällen ska spenderas med kemiboken (dödadödadöda), körkortsboken, familjen annorlunda (det är faktiskt väldigt underhållande), och en hostande syster.

Kort inlägg men det har varit en obetydlig dag.

hejdå




längtan, ångest och allt därtill

Längtan efter den stora 18 års dagen är stor (bara 12 dagar kvar nu), har bortsett från den mycket annat jag ser fram emot i mitt liv just nu. Först har vi ju showen som kommer ha premiär v.10. När den är över börjar repetitionerna inför musikalen som jag har fått chansen att spela i, styvmodern i hans och greta är min roll (haha). Tror att det kommer bli grymt, älskar alla gamla sagor och att få spela i en musikal är ju typ once in a life time så why not liksom? den kommer spelas upp i maj om jag inte minns fel.
Körkortet är ju också en längtan utan dess like även fast den i mitt fall hamnar under kategori ångest också, har sjuk prestationsångest. Kommer tillbringa all min lediga tid här framöver på trafikskolan, för den 28/2 smäller det! ve och fasa.

i morgon drar första hela veckan igång i skolan, och jag som redan är skoltrött.

bye


Livet.

Livet känns väldigt tungt ibland, som idag när jag tog mig en titt i garderoben, dyster syn. Även fast julklappspengarna spenderades flitigt i v-ås för att fylla upp min ack så fattiga garderob gapar den fortfarande tom och jag blir mer och mer deprimerad, i-landsproblemen haglar över mig just nu. Nya skor behöver också inhandlas, mina bästa skor (som i och för sig fick genomlida en dag på Sonisphere, en väldigt lerig sådan) har idag avlidit, sörjer dem djupt.
dessa skor har mött döden.

Annars har denna lördag börjat bra, frukost i soffan framför Miami ink, riktigt sugen på att trycka dit något snyggt på mig själv, men vad? Resten av förmiddagen har jag hasat runt i pyjamas, charmigt!
Alexander ska väl titta förbi snart och förhoppnignsvis glömmer han inte filmerna. God mat i gott sällskap är vad som väntar i kväll, och så film såklart!

Ha en riktigt bra lördag!


bloggbloggblogg

Nu har även lilla jag fallit för trycket och skaffat mig en blogg, vad ska man skriva då? hmm...kan ju börja med att beklaga mig över skolan. Tre dagar back in hell och min kropp är så utslagen som en stackars kropp bara kan bli (nästan).

Snart blir det i alla fall pizza, godis och någon härlig film. Precis en sådan fredag kväll man behöver efter en krävande 3-dagars vecka.

Hasta luego!


RSS 2.0